LCHF focacciabrød

Måske er mine forventninger nogle gange skruet lidt for højt op, eller også forventer jeg bare lidt noget andet._

Denne opskrift er også fra min LCHF bog. Denne gang gik det heller ikke sådan helt som jeg havde drømt om. Jeg ved ikke om det kan være gået galt et sted, men jeg føler jeg endte ud med en stor omelet med mandler og salt på. Jeg havde nok håbet lidt på samme konsistens som med mine lækre LCHF flutes jeg lavede forleden. Det var desværre lidt for meget ægge-omelet for mig.

Jeg tror jeg giver et forsøg med, at kombinere det med noget andet. Måske riste det på brødristeren, og så med noget pizza-topping af en art.

LCHF focacciabrød
3 dl hytteost (4%)
6 æg
40 g smeltet smør
2 dl mandler (afskallede, hvis du vil have et “hvidt” brød)
1 dl solsikkekerner
1 dl sesamfrø
2 spsk loppefrøskaller
1 tsk salt
2 tsk bagepulver

Topping
100 grofthakkede soltørrede tomater i olie
flagesalt

Opvarm ovnen til 170 grader. Blend hytteosten fri for klumper sammen med æggene, og hæld det flydende smør heri.

Mal nødder og kerner til mel i blenderen og tilsæt loppefrøskaller, salt og bagepulver. Rør blandingen godt sammen med hytteostblandingen.

Del dejen i to dele. Kom dejen i to små bradepander beklædt med bagepapir og forbag dem i ca. 15. minutter. Tag dem ud af ovnen.

Pynt brødene med at presse soltørrede tomater let ned i dejen og drysse med rosmarin og flagesalt. Bag dem færdigt i ovnen i yderligere 15-20 minutter.

 

lchf-foccasian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *